Houd uw bloemen in opperbeste conditie! 7 tips om uw bloemen te verzorgen.

01 maart 2018

Een bos bloemen vrolijkt uw interieur meteen op en als u ze goed weet uit te kiezen vullen ze het huis met een heerlijke geur. We geven u graag 7 slimme tips om uw bloemen te verzorgen, zodat u er langer plezier aan beleeft.

  • Snij de bloemstengels schuin af in een hoek van 45°. Het volstaat meestal om slechts een à twee centimeter weg te snijden. Bij een uitgedroogde of houtige stengel mag u de laatste vijf à tien centimeter wegsnijden. Dat lukt het beste met een scherp mes of een snoeischaar. Op die manier vergroot u het oppervlak en nemen de bloemen gemakkelijker water op.
  • Om uw bloemen in opperbeste conditie te houden, vragen ze elke dag of toch zeker om de paar dagen een beetje aandacht. Eigenlijk hebben snijbloemen elke dag vers water nodig. Vuil water bevat immers veel bacteriën en daar kunnen bloemen niet tegen. Haal uw boeket dus af en toe uit de vaas. Hierdoor krijgen de bloemen meer zuurstof, waardoor ze langer mooi blijven.
  • Staan uw bloemen al een tijdje zonder water? Zodra een bloem geen water krijgt, sluit die de cellen van de steel. Snij dus een klein stukje van de steel af. Hierdoor is de bloem weer in staat om water op te nemen.
  • Doe een beetje bleekwater en suiker in het vaaswater. Dit bevordert de watertoename en houdt bacteriën weg. Deze tip geldt niet voor bloeketten die u bij Intraverde besteld. Wij voegen namelijk aan elk boeket een speciale bloemenvoeding van Oasis toe, genaamd Florallife express universal. Deze voeding bevat chloor om het water langer schoon te houden en voeding, zodat de bloemen langer goed blijven.
  • Zorg ervoor dat er geen bladeren in de vaas zitten, alleen stelen. Verwijder daarom de bladeren die in het vaaswater staan. Hierop kunnen bacteriën zich namelijk gemakkelijk vermeerderen, waardoor de stelen gaan rotten en uw bloemen dus minder lang mooi blijven.
  • Bloemen houden van een klein laagje water. Doe de vaas dus niet te vol. Hier worden de stelen alleen maar week van.

Bonustip: Wilt u helemaal zeker zijn van verse bloemen? Koop dan uw bloemen bij ons! Bij Intraverde beschikken we namelijk over ons eigen bloemenveld, waar we de bloemen onmiddellijk tot boeketten verwerken. Of we halen ze voor u op bij de bloemenveiling. De versheid van onze bloemen is daardoor dus steeds 100 procent gegarandeerd! Overtuigd? Neem dan een kijkje op onze webshop en laat u verleiden door ons uitgebreide aanbod dagverse boeketten.


‹ Terug naar het overzicht